Maratonhajtó verseny Lovason

Április 22-én (vasárnap) 13 órától, első ízben rendez a Lovas Egyesület Lovas maratonhajtó versenyt, melyre nemcsak a környékbeli falvak, hanem a szomszédos megyék fogathajtói is érdeklődést mutatnak.

De mi is az a maratonhajtás? Ez egy hosszabb távú - a mi estünkben kb. 10 kilométeres - nagyon látványos terep fogathajtó verseny, amely közben természetes és épített akadályokat kell a fogatoknak és hajtóknak leküzdeni, így a lovak idomítottságán, fordulékonyságán és erején kívül az állóképességét is próbára teszi. Az egész táv leküzdésére maximális idő van meghatározva, amely az akadályok közötti kilométereken közepes ügetéssel is teljesíthető. Az akadályokban viszont külön időmérés van, itt természetesen a minél gyorsabb teljesítés a cél. Az akadályok sorrendjének eltévesztése, segédhajtó, hajtó leszállása vagy felborulás büntetőpontokkal jár. A táv közben a versenyzőkre hat különböző helyen várnak majd az akadályok. A nézők kiszolgálása érdekében a rajt, a cél, az első és a hatodik akadály is a lovas pályán lesz, de több akadályt is a falu közelében tervezünk.

Az első lovasi maraton tehát április 22-én, vasárnap, 13 órakor látványos és izgalmas versennyel vár minden kedves lóbarátot, érdeklődőt!

Kis Áron
elnök