Sándor Huszárok Lovas Klubja

Elnök: Abonyi Gábor

A klub története

A Sándor Huszárok Lovas Klubjának létét és működését a lovas életnek szentelte. Így a tevékenységét a tenyésztés, sport, hazai és nemzetközi turizmus és nem utolsósorban a hagyományőrzés határozza meg.

Azon kívül, hogy a klubot látogató hazai és külföldi vendégeink lovagolni tanulnak – napos hetes túrák, csillagtúra, vadászlovaglás-, nagy hangsúlyt helyezünk a lóhoz kapcsolódó hagyományok őrzésére. A klubon belül működik hagyományőrző huszárszakaszunk, mely kapcsolatban áll hasonló hazai és nemzetközi szövetségekkel, egyesületekkel. E tevékenységünk során és a Sándor Huszárok Lovas Klubja által szervezett programokon keresztül, bejártuk Európa számos országát és megismertettük barátainkkal „huszáros” életünket.

1993 őszén a Klub sikerrel rendezte meg Veszprém – Lipcse útvonalon Nemzetközi Hagyományőrző Lovas Túrát.

2004-ben Lyontól Rómáig lovagoltunk, 1300 km-t, a Szentszékig.

Az egyesület elnöke, szakmai programokért felelős vezető: Abonyi Gábor, hagyományőrző huszár ezredes

Telefon: +36-20-539-1301  E-mail: gaborabonyiatgmail [dot] com

Művészeti programokért felelős vezető és programszervező: Kolti Helga, színművész

Telefon: +36-30-993 -9256  E-mail: koltihelgaatgmail [dot] com

 

Sándor Huszárok Lovas Klubja: 8228. Lovas, Huszárok útja 1.

 

Megközelíthetőség:

  • Autóval: Csopak-Palóznak- Lovas felé, vagy Felsőőrs-Lovas- Palóznak felé az ún. felső római úton. A bázis az úttól kb. 100m-re található. A "Kishalász Vendégház" táblával jelzett irányába kell bekanyarodni, amely a hegyre vezető Vámosi úton van. Az aszfaltos útról balra a második murvás bekötőút vezet a bázisig. Magasan lobogó Magyar zászló az irányadó!
  • Busszal: A legközelebbi buszmegálló a "Lovas szőlőhegy" nevet viseli. A lovasra induló buszok közül az "alsóörsi elágazó" felé tartó nem jön el a falunak erre a részére, így a "Lovas szövetkezeti bolt" jelzésû járatokat válasszuk.