Ötös osztályzatot kapott az önkormányzat!

2021. 02. 16.

Ötös osztályzatot kapott

az önkormányzat!

 

Az Állami Számvevőszék az Önkormányzatok ellenőrzése – Az önkormányzatok integritásának ellenőrzése program keretében vizsgálta az összes magyarországi önkormányzat, illetve önkormányzati hivatal integritását. Az ellenőrzés célja annak értékelése volt, hogy a helyi önkormányzatoknál és annak gazdálkodási feladatait ellátó önkormányzati hivataloknál kialakították-e az integritási kontrollokhoz kapcsolódó, valamint a korrupció elleni védelmet szolgáló szabályozásokat.

A Veszprém megyére vonatkozó ellenőrzés eredményét tartalmazó jegyzőkönyvet 2021. január 29-én tette közzé az Állami Számvevőszék, melyben Lovas Község Önkormányzata 5-ös osztályzatot kapott. A kísérőlevélben Elnök úr gratulált a polgármesternek ahhoz, hogy szervezete és az önkormányzat hivatala az integritás szempontjából a legeredményesebb, alacsony kockázatú önkormányzatok közé tartozik.

Ezúton is köszönöm Báró Béla jegyző úrnak, dr. Hajba Csabáné aljegyző asszonynak, Kovács Rózsa pénzügyi csoportvezetőnek és Rácz-Mészáros Ildikó pénzügyi ügyintézőnek a megfelelő szabályozás kialakításával kapcsolatos munkáját.

Az Állami Számvevőszék jelentése olvasható a www.asz.hu oldalon.

Lovas, 2021. február 12.

                                                                                                                                              Ferenczy Gáborné

                                                                                                                                                 polgármester

 

Melléklet
ötös.docx19.72 KB