Pályázatok

Lovas Faluház felújítása – 2022

A beruházás keretében sor került az épületen belüli hideg- illetve melegburkolat cseréjére, az épület energetikai korszerűsítésére (klíma, fűtésrendszer felújítása, radiátorok cseréje, hálózatfejlesztés, részleges ablakcsere), a szaniterek, valamint a lámpatestek cseréjére, továbbá az épület belső felületeinek glettelésére, festésére, a Faluház külső burkolatának felújítására.

Elektromos járművel gyarapodott Lovas

Lovas Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Balaton Fejlesztési Tanács által kiírt pályázaton, ezáltal egy 100%-ban elektromos kisteherautót tudtak beszerezni, ami a napokban érkezett meg a településre. A járművet köztisztasági és szállítási feladatokra egyaránt fogják használni -tudtuk meg Sárdi Máté alpolgármestertől, aki azt is elmondta, hogy nem csak környezetbarát, de rendkívül csendes is a jármű. 

Útfelújítás

A Belügyminisztérium által a  2005/2020. (XII. 24.) Korm. határozattal juttatott 15 M Ft vissza nem térítendő költségvetési támogatásból  785 m zártkerti, illetve külterületi aszfaltos út javításra szoruló szakaszainak burkolatfelújítása valósult meg 2021. évben a Határ úton, a Vámosi úton és az Öreghegyi úton.

Sportpark

 

A Magyar Falu Program kertében a Miniszterelnökség támogatásával 2021. évben a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt beruházásában elkészült  a faluház udvarán az „ A típusú” sportpark.

Orvosi Eszközök

2021. évben a Magyar Falu Program keretében a Miniszterelnökség támogatásával az egészségügyi alapellátáshoz szükséges műszerek beszerzése történt meg.

Az elnyert 1,6 M Ft-os támogatásból új számítógépes EKG készüléket, CRP gyorsteszt leolvasó készüléket, végtagi érszűkület vizsgálatához Multi Doppy készüléket, az újraélesztéshez szükséges félautomata defibrillátor életmentő felszerelést, új mérleget, lámpát, vérnyomásmérőt, hőmérőt és magasságmérőt szerzett be az önkormányzat az elmúlt évben felújított orvosi rendelőbe.

 

Megújult az orvosi rendelő

 

Lovas Község Önkormányzata 2019. májusában nyújtott be pályázatot az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása felhívásra, kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények - az orvosi rendelő - fejlesztése, felújítása érdekében.

A pályázat keretében a faluházban működő egészségügyi alapellátást szolgáló helyiségek (orvosi rendelő, váróterem, vizes blokk, előtér) infrastrukturális fejlesztésére és eszközbeszerzésre igényelt összesen 11 242 792,- Ft vissza nem térítendő költségvetési támogatást az önkormányzat.

Kishegyi út érintett szakaszának helyreállítása

Lovas Község Önkormányzata 2018-ban benyújtott pályázata alapján a Belügyminisztériumtól 8.281.000,- Ft vissza nem térítendő vis maior támogatásban részesült a Kishegyi út helyreállítása érdekében.

A támogatásból 2019. évben a Kishegyi út érintett szakasza helyreállításra került.

 

Munkagépek beszerzése

 

Lovas Község Önkormányzata – Alsóörs Község Önkormányzata konzorciumvezetésével – 2017. évben pályázatot nyújtott be a VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú pályázati felhívásra az önkormányzati utak karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése érdekében.

A projekt keretében 2019. évben Lovas Község Önkormányzata 1 db INO MMT 130 cm-es szárzúzót kistraktorra és 1 db LEKO 1.5 vonólapot szerzett be bruttó 1.088.390,- Ft értékben.