Megújult az orvosi rendelő

Megújult az orvosi rendelő

 

Lovas Község Önkormányzata 2019. májusában nyújtott be pályázatot az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása felhívásra, kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények - az orvosi rendelő - fejlesztése, felújítása érdekében.

A pályázat keretében a faluházban működő egészségügyi alapellátást szolgáló helyiségek (orvosi rendelő, váróterem, vizes blokk, előtér) infrastrukturális fejlesztésére és eszközbeszerzésre igényelt összesen 11 242 792,- Ft vissza nem térítendő költségvetési támogatást az önkormányzat.

A pályázatot a Belügyminisztérium a BMÖFT/5-8/2019. iktatószámú támogatói okirat szerint támogatásban részesítette. A projekt 2020. évben a tervezett tartalommal megvalósult. A beruházás keretében   a vizes blokk teljes körű felújítása, az előterében, a váró-teremben, az orvosi rendelőben festés, burkolatcsere, ajtó- és radiátorcsere, új világítótestek felszerelése, továbbá a váróterembe székek, a rendelőbe asztalok és székek beszerzése, valamint szalagfüggöny felszerelése történt meg a mellékelt fotódokumentáció szerint.

A fejlesztés eredményeként megújult az orvosi rendelő 75,22 m2-en, a korszerű, modern környezetben jelentősen javultak az egészségügyi alapellátás feltételei Lovas községben.